Plantăm Fapte Bune în Tohatin

În contextul schimbărilor climatice a căror efect devine vizibil şi la nivel local, în data de 25 martie 2017 va avea loc plantarea copacilor în comuna Tohatin, municipiul Chişinău, în cadrul proiectului „Plantăm fapte bune în Moldova”.

Se urmăreşte implicarea unui număr de minim 400 de voluntari ce vor sădi şi îngriji arbori şi arbuşti pe o suprafaţă de 4 hectare. Scopul evenimentului este de a restabili prin împădurire terenuri din Republica Moldova. Prezenţa apei aproape de suprafaţă cauzează alunecarea terenului, fapt care a determinat administraţia publică locală a comunei să efectueze lucrări de drenaj, copacii sădiţi de voluntari urmând să fixeze solul. Pe acest teren, voluntarii urmează să planteze salcâmi, tei, mesteacăni, salcii, plopi, arţari, şi mai multe specii de arbuşti, care vor servi drept gard viu.

În urma colaborării cu specialişti în amenajarea peisajului, a fost elaborată schema plantării unui parc, ce va servi drept loc de recreere pentru comunitate, şi totodată va preveni declanşarea unor alunecări de teren ulterioare. Punctele cheie ale acestei iniţiative, urmăreşte crearea unei reţele de persoane interesate în a lărgi suprafaţa spaţiilor verzi din Moldova.

Vă invităm sâmbătă, 25 martie de la ora 9:30 în comuna Tohatin unde vom organiza o plantare de copaci. Noi aducem puieţii, hîrleţele, mănuşile, specialiştii care vor explica cum trebuie să plantezi corect un copac și chiar oferim şi un prânz gustos în câmp.

Mai multe despre acest eveniment vedeţi aici https://www.facebook.com/events/plantam-fapte-bune/
Iată cîteva şecvenţe din primul an al evenimentului,

Hai să mai repetăm succesul şi mai departe.

About

View all posts by