Sfaturi utile de eficientizare energetică

Spre atenţia dumneavoastră cîteva sfaturi utile, pentru sporirea eficienţei energetice şi micşorarea consumului energetic .
(gaz, energie electrică, agent termic etc.)
1. Înlocuirea corpurilor de iluminat cu incandiscenţă cu corpuri de iluminat de tip LED, v-a duce la reducerea energiei electrice de 8-9 ori.
2. Instalarea folii de aluminiu în spatele caloriferului v-a provoca o economie în jur de 4% la pierderele de căldură.
3. Instalarea robinetelor termostat la calorifere v-a economisi în jur de 20% agent termic.
4. Istalarea perdelelor în casă în aşa mod ca caloriferele să nu fie astupate v-a genera o economie a agentului termic în jur de 3%.
5. La bucătărie nu amplasaţi frigiderul lîngă calorifer sau aragaz, acestea duc la mărirea consumului de eneregie electrică a acestuia.
6. Nu lăsaţi tehnica electrică în regim de aşteptare (standby) scoase din priză vă vor economisi în jur la 8% energie.
7. Încălziţi apă în ceainicul electric atîta de cît aveţi nevoie, aceasta vă v-a aduce pînă la 30% economie energie electrică. Însă dacă excludeţ ceainicul electric şi încăziţi apă la aragaz aceasta vă v-a aduce o economie lunară de 100 lei.
8. După posibilitate înlocuiţi tehnica veche cu tehnică nouă, care face parte din categoria „Clas A” această tehnică oferă posibilitatea economisirei energiei electrice pînă la 50% în dependenţă de echipament. Sau conduceţivă de acest principiu cînd cumpăraţi tehnică de uz casnic (nou sau second-hand).
9. În cazul ferestrelor din lemn tip vechi, încleieţile cu clei (tip silicon) aceasta vă v-a economisi în jur la 4% din agentul termic.
 
În cazul în care cunoaşteţi şi/sau aplicaţi şi alte metode de eficientizare, aşteptăm sugestiile voastre la adresa noastră de e-mail: aorr.ong@gmail.com sau pin mesaj pe facebook.
Iar noi vom completa lista încontinuare.

165 total views, 1 views today

About

View all posts by